Current track

Title

Artist

Current show

Partyland

18:00 19:00

Current show

Partyland

18:00 19:00


Alexander De Croo (Open VLD): “Brussels Airlines krijgt lening, geen subsidie”

Written by on 22 juli 2020

De Croo noemt het akkoord belangrijk voor het personeel van Brussels Airlines maar ook voor de luchthaven, die haar functie als draaischijf kan behouden. Hij benadrukt ook dat de regering een lening geeft, en geen subsidie. “Het is een lening, geen subsidie. Het is een lening die Brussels Airlines moet toelaten om zich na de crisis te herstructureren en zich terug te kunnen ontplooien.”

“Het is geen blanco cheque”, aldus De Croo. “Dit is belangrijk voor ons allemaal. Ons land en Brussel hebben toch een heel specifieke positie in de wereld. We zijn een politieke en economische beslissingshoofdstad.” 

België heeft trouwens een stok achter de deur. “De aandelen van Brussels Airlines zijn een onderpand. Als zij niet kunnen terugbetalen, worden wij eigenaar van Brussels Airlines”, aldus De Croo, die eraan toevoegt hiervoor “geen vragende partij te zijn”.

Morgen komt hij het akkoord over Brussels Airlines in het parlement toelichten. Dat gebeurt op vraag van N-VA en Groen.