Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Afghaans tienermeisje schiet taliban dood die haar ouders vermoord hebben

Written by on 22 juli 2020

Het meisje was in huis op het ogenblik van de moord. Ze greep de Kalasjnikov van haar vader en opende het vuur op de groep rebellen. Twee taliban werden gedood en de anderen sloegen gewond op de vlucht. 

Kort daarop keerden de taliban in een grotere groep terug, maar werden ze na een vuurgevecht met de lokale dorpsmilitie verdreven. Het meisje is nu uitgegroeid tot een nationale heldin, maar het leger heeft haar samen met haar jongere broer elders in veiligheid gebracht om wraakacties van de taliban te voorkomen. Qamar Gul is tussen de 14 en de 16 jaar oud, veel Afghanen kennen hun precieze leeftijd niet.