Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Sinds 2018 werden al elf wolven waargenomen in Vlaanderen

Written by on 21 juli 2020

Ook het aantal meldingen van dode dieren schiet de laatste tijd de hoogte in. Recent werd nog een volwassen koe doodgebeten. In totaal zijn er dit jaar – van 1 januari tot en met 6 juli – al 20 schadegevallen gemeld in Vlaanderen (dit enkel in de provincies Limburg, Antwerpen enVlaams-Brabant). Voor 15 daarvan zijn de resultaten uit DNA-analyse bekend: acht gebeurden door een wolf, vijf door een hond en twee stieven een natuurlijke dood. Voor vijf van de recente schadegevallen zijn de resultaten uit DNA-analyse nog niet bekend, maar vier daarvan gebeurden – op basis van terreinbevindingen – vermoedelijk door een wolf.