Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Parlementsleden: “Britse regering onderzocht mogelijke Russische inmenging tijdens brexitreferendum niet”

Written by on 21 juli 2020

De commissie, met negen leden van de oppositie en meerderheid uit het hoger- en lagerhuis, heeft het langverwachte Rusland-rapport gepubliceerd. De commissie suggereert dat de regering destijds de mogelijke Russische dreiging niet in het vizier had en achter de feiten aanliep.

De publicatie werd maanden uitgesteld. De conservatieve premier Boris Johnson wordt ervan beschuldigd om de publicatie van het rapport te blokkeren, zodat het niet voor de parlementsverkiezingen in december zou verschijnen. 

 De Britse regering “ontweek actief” een onderzoek naar Russische inmenging, zegt Stewart Hosie, parlementslid voor de Schotse nationalistische partij SNP, aan de omroep BBC. “Er had toen een evaluatie moeten komen van de Russische inmenging bij het EU-referendum en er moet er nu één komen.”