Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Overzicht: hoe zit het met de coronabesmettingen in onze buurlanden?

Written by on 21 juli 2020

In Nederland is er een sterke stijging merkbaar. In de week van 6 juli werden 373 bevestigde besmettingen per miljoen inwoners gerapporteerd. In de week van 13 juli waren dat er 660 per miljoen inwoners. Dat is zo goed als een verdubbeling. Het stijgende aantal besmettingen zal waarschijnlijk binnen vier of vijf weken leiden tot een toename van het aantal ziekenhuisopnames op intensieve zorgen. Volgens Andreas Voss, hoogleraar Infectiepreventie in Nijmegen en lid van het Outbreak Management Team, is er geen reden tot ongerustheid. “Deze stijging was te verwachten na het loslaten van de lockdown”, zegt hij. Verder spreekt hij over een “hobbel” in de cijfers, niet over een mogelijke tweede golf. De overheid roept op om de maatregelen zeer strikt te blijven volgen.