Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Na 4 dagen en nachten onderhandelen is er een akkoord over Europees coronaherstelfonds en meerjarenbegroting

Written by on 21 juli 2020

Dat bedrag bestaat uit 390 miljard euro aan subsidies die de lidstaten geven en 360 miljard euro aan leningen die moeten worden terugbetaald. Nederland, Oostenrijk en de Scandinavische landen stonden kritisch tegenover het herstelfonds, zij zouden een korting krijgen op hun bijdrage aan de Europese Unie.

Er is daarnaast ook een akkoord over de meerjarenbegroting. Die bedraagt voor de jaren 2021 tot 2027 1.074 miljard euro.

Het was Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, die het nieuws aankondigde op Twitter. Zijn partijgenoot en premier Sophie Wilmès (MR) spreekt over een “goed akkoord”. “Nooit eerder heeft de Europese Unie beslist om zo ambitieus te investeren in de toekomst”, klinkt het op Twitter.