Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Liveblog: “Deal” zegt Charles Michel, eindelijk akkoord over Europees herstelfonds, sobere 21 juli in teken van corona

Written by on 21 juli 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Sobere nationale feestdag in het teken van corona

Ook met het coronavirus in het land vieren we op 21 juli de nationale feestdag, al zal het dit jaar noodgedwongen toch iets bescheidener moeten. Geen feest in het Brusselse Warandepark, geen Bal National, geen traditioneel defilé en ook geen vuurwerk, maar wel onder meer een alternatieve ceremonie, waarbij de zorgsector centraal staat.

Lees meer in het artikel:

Na 4 dagen en nachten akkoord over Europees coronaherstelfonds en meerjarenbegroting

Na 4 dagen en nachten is er eindelijk een akkoord over de Europese aanpak van de coronacrisis en de meerjarenbegroting. Er wordt 750 miljard euro vrijgemaakt voor landen die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis. Dat bedrag bestaat uit 390 miljard subsidies die de lidstaten geven en 360 miljard aan leningen die moeten worden terugbetaald.

Lees meer in het artikel:

Donald Trump: “Dragen van een mondmasker is patriottisch”

De Amerikaanse president Donald Trump, die een mondkapje lange tijd onnodig vond, noemt het nu vaderlandslievend. Hij postte op Twitter een foto van zichzelf met een donker masker op. “Veel mensen zeggen dat het patriottisch is om een ​​gezichtsmasker te dragen als je niet voldoende afstand kunt houden. Er is niemand patriottischer dan ik, je favoriete president!”, luidt het.

De Verenigde Staten blijven intussen kreunen onder de coronacrisis. Johns Hopkins University meldde maandagavond dat er de voorbije 24 uur iets meer dan 61.000 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het is al de zevende dag op rij dat er meer dan 60.000 nieuwe infecties geregistreerd worden.

In heel de VS zijn nu 3.830.010 besmettingen en 609.887 overlijdens bevestigd. De Verenigde Staten zijn daarmee het zwaarst getroffen land. Sinds begin juli is het aantal besmettingen in heel wat staten fors aan het stijgen. Sommige gouverneurs hebben versoepelingen teruggeschroefd en nieuwe maatregelen opgelegd.

Meer dan 80.000 overlijdens in Brazilië

In Brazilië zijn inmiddels meer dan 80.000 mensen aan de gevolgen van het coronavirus overleden. Dat meldt het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid. De voorbije 24 uur zijn 632 overlijdens geregistreerd, wat het totaal op 80.120 brengt.

Brazilië is na de Verenigde Staten na wereldwijd het zwaarst getroffen door het coronavirus. Bij 2.118.646 mensen is vastgesteld dat ze het coronavirus hebben of gehad hebben. President Jair Bolsonaro minimaliseert de gevolgen van het coronavirus en is geen voorstander van strenge maatregelen.

Twee ministers uit de regering van president Jair Bolsonaro hebben nu op sociale media bekendgemaakt dat ze zelf ook besmet zijn. Het gaat om Onyx Lorenzoni (Burgerschap) en Milton Ribeiro (Onderwijs). Van twee regeringsleden was al eerder bekend dat ze het virus hebben opgelopen, ook de president zelf is besmet.

Overzicht: hoe zit het met de coronabesmettingen in onze buurlanden?

Ook in onze buurlanden ziet men het aantal coronabesmettingen vooral stijgen. Al zijn er sterke verschillen tussen de landen onderling, zo zijn er in het Verenigd Koninkrijk in één week tijd meer dan 1.000 besmettingen bij gekomen en ook in Nederland telt men bijna een verdubbeling van de cijfers. Toch is er ook goed nieuws, want in Italië en Portugal blijven de cijfers dalen.

Lees meer in het artikel:

Goeiemorgen!

Ook vandaag kunt u in deze liveblog terecht voor het belangrijkste coronanieuws van de dag. Hieronder kunt u het nieuws van gisteren nog eens nalezen.