Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Koning richt zich tot jongeren in uitzonderlijke boodschap op 21 juli: “Pandemie niet voorbij, blijf voorzichtig” 

Written by on 21 juli 2020

Het Te Deum werd bijgewoond door koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen. In de kathedraal waren er ook zo’n 100 genodigden, andere jaren zijn het er een duizendtal. Na het Te Deum was er ook geen begroeting van de koningsfans, van wie er vandaag toch enkele naar Brussel waren gekomen.

Ook het traditionele militaire défilé deze namiddag is aangepast in functie van de coronacrisis. Er is een alternatieve plechtigheid op het Paleizenplein, waar de “helden van de coronacrisis” zullen worden gehuldigd, denk onder meer aan de zorgverleners. “Met deze Nationale Feestdag 2020 schrijven we een bladzijde in onze geschiedenis”, schetst de koning de uitzonderlijke omstandigheden.

Dit jaar vieren we ook 75 jaar Bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Daarom zijn ook enkele oud-strijders uitgenodigd. “Wat de genodigden op het Paleizenplein vandaag gemeen hebben, is dat ze alles hebben gegeven, hun leven op het spel hebben gezet, zichzelf hebben overstegen”, aldus koning Filip.

Herbekijk de toespraak van koning Filip op het Paleizenplein: