Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Vanwaar nu deze doorbraak? En hoe groot zijn de slaagkansen van De Wever en Magnette? 4 vragen en antwoorden

Written by on 20 juli 2020

“Ze zijn trots dat ze de PS extra ertoe hebben aangezet om mee te doen aan e regeringsvorming”, zegt Johny Vansevenant. Alleen al het feit dat een Arizona-coalitie van CD&V, Open VLD, N-VA, SP.A, MR en CDH mogelijk was, baarde de PS zorgen. Anderzijds hebben N-VA en SP.A ook op de rem gestaan bij de laatste vergaderingen met de “drie koningen”.

“Het werd duidelijk dat de “drie koningen” het niet zouden rond krijgen, en intussen waren PS en N-VA al volop bezig.” Volgens Vansevenant waren de grootste partijen ten noorden en ten  zuiden van de taalgrens al drie weken met elkaar aan het praten. “De rol van de “drie koningen is uitgespeeld, want de koning heeft heel duidelijk PS en N-VA “in charge” gezet.”