Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) bij de koning voor formatieopdracht 

Written by on 20 juli 2020

De PS en de N-VA voerden sinds enkele dagen opnieuw aftastende gesprekken, nadat PS-voorzitter Magnette had laten weten open te staan voor een coalitie met de N-VA. Zijn partij dreigde buiten een nieuwe federale regering te vallen, nu er de laatste tijd werd ingezet op een coalitie met de huidige drie regeringspartijen MR, Open VLD en CD&V en de N-VA, de SP.A en het CDH. De zogenoemde Arizonacoalitie, naar de kleuren van de vlag van die Amerikaanse staat.

Het is niet de eerste keer na de verkiezingen van vorig jaar dat de N-VA en de PS met elkaar hebben gepraat, maar in het verleden leidde dat nooit tot een doorbraak. Nu hebben de aftastende gesprekken van de voorbije dagen blijkbaar toch iets opgeleverd. Beide partijen zouden aangegeven hebben dat ze bereid zijn met elkaar rond de tafel te gaan zitten om een federale regering te vormen. Het lijkt PS-voorzitter Magnette nu toch menens te zijn, zegt Wetstraatjournalist Johny Vansevenant.