Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Liveblog: Nog altijd geen akkoord over Europees coronafonds, wereldwijd meer dan 600.000 overlijdens

Written by on 20 juli 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Nog geen witte rook over Europees coronafonds

Het blijft nog altijd wachten op nieuws over een akkoord over een gemeenschappelijk antwoord op de coronacrisis van de Europese Unie. De 27 staatshoofden en regeringsleiders onderhandelen al sinds vrijdag in Brussel. Er ligt een plan van 1.800 miljard euro op tafel om de economie te ondersteunen.

Lees meer in het artikel:

Johns Hopkins University: meer dan 600.000 overlijdens door coronavirus

Er zijn wereldwijd nu meer dan 600.000 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting met het nieuwe coronavirus. Dat meldt Johns Hopkins University in de Verenigde Staten. Er zijn volgens de Amerikaanse universiteit nu 605.205 overlijdens geregistreerd. Wereldwijd zijn 14.457.916 besmettingen bevestigd.

Ongeveer een vierde van de wereldwijde besmettingen en doden deed zich voor in de Verenigde Staten, een land met zowat 330 miljoen inwoners. Daar zijn nu 140.534 overlijdens en 3.773.206 besmettingen gemeld. Daarna volgt Brazilië, met 2.098.389 besmettingen en 79.488 overlijdens. Op de tweede plaats komt Brazilië met goed 2 miljoen geregistreerde besmettingen en ongeveer 79.000 doden.

Pas drie weken geleden werden de grenzen van een half miljoen doden en 10 miljoen bevestigde besmettingen overschreden. Het virus heeft sindsdien nog sterk om zich heen gegrepen, vooral in de Verenigde Staten, Brazilië, Peru, Mexico, India en Zuid-Afrika..

Voor het eerst geen doden in Lombardije

Positief nieuws uit de Italiaanse regio Lombardije. Daar zijn voor het eerst sinds het uitbreken van het coronavirus eind februari geen overlijdens gemeld die het gevolg zijn van een corona-besmetting. In totaal zijn in Italië 3 doden in 24 uur tijd geregistreerd, meldde het Italiaanse persagentschap ANSA gisteravond om 18 uur.

Lombardije was de zwaarst getroffen regio in Italië, en had het ook bijzonder moeilijk om greep te krijgen op het virus. De lokale autoriteiten hebben gisteravond laten weten dat er geen overlijdens gemeld zijn in 24 uur tijd. Dat is de eerste keer sinds 22 februari, toen het eerste slachtoffer in Lombardije geregistreerd werd.

Er waren geen overlijdens, er zijn wel 33 bevestigde besmettingen in Lombardije. In heel Italië zijn gisteren 3 overlijdens en 219 besmettingen geregistreerd. Sinds de uitbraak van het virus zijn in Italië 36.045 overlijdens geregistreerd.

Goeiemorgen!

Ook vandaag kunt u in deze liveblog terecht voor het belangrijkste coronanieuws van de dag. Hieronder kunt u het nieuws van gisteren nog eens nalezen.