Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


“Gesprekken kunnen niet gevoerd worden op 15 minuten”, al sinds mei waarschuwen experts voor problemen contactopsporing

Written by on 20 juli 2020

Eén dag later, op 12 mei, duiken in de stuurgroep al de eerste problemen op. De contactopsporing is dan al een week aan het proefdraaien, maar veel telefoongesprekken met besmette patiënten blijken amper een kwartier te duren. En dat is veel te kort, geeft het Agentschap Zorg en Gezondheid aan: “De gesprekken kunnen niet gevoerd worden op 15 minuten. Zelfs als mensen vooraf een lijst meekrijgen, blijft dit (het doorgeven van contacten, nvdr.) niet zo makkelijk. Je moet tot 6 dagen terug nadenken. In lockdown is dit niet zo moeilijk, maar dit zal complexer worden.”