Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


VS-staat Oregon daagt federale overheid voor rechter wegens “illegale arrestaties” van demonstranten

Written by on 19 juli 2020

Volgens de aanklacht die nu in Oregon is ingediend, hebben die agenten zich schuldig gemaakt aan het “illegaal oppakken van betogers”. Enkele dagen geleden zouden mannen in onduidelijke camouflagepakken betogers hebben opgepakt en weggevoerd in busjes zonder duidelijke kentekens. Dat zou ook gebeurd zijn met mensen die zich niet schuldig maakten aan rellen of vandalisme. 

Volgens president Trump doen zijn agenten het in Oregon erg goed en was de lokale overheid de controle over de situatie kwijtgeraakt. De gouverneur van Oregon, Kate Brown, beschuldigt de federale politie in haar staat dan weer van “totaal machtsmisbruik”. Volgens haar werkt dat soort optreden geweld in de hand. De burgemeester van Portland eist dat de federale overheid haar agenten weghaalt uit die stad.