Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Het verhaal achter de ministers die uit het raam klauterden

Written by on 18 juli 2020

Die vragen zijn niet min. Er komt kritiek op het beperkte aantal contactspeurders. De software bij de contactopsporing werkt niet optimaal. Er wordt ook niet doorgevraagd naar de contacten van besmette personen omwille van privacy, maar de Gegevensbeschermingsautoriteit betwist dat men niet zou mogen doorvragen. Er is nog geen zicht op een app voor contacttracing terwijl die in het buitenland al werkt. Professoren trekken aan de alarmbel. De gouverneurs uiten felle kritiek. 

Ik vraag meermaals of een interview niet mogelijk is omdat het een heel vreemd beeld zou geven van de Vlaamse regering als ze zich wegsteekt. Maar neen, een interview met Wouter Beke en Jan Jambon blijkt niet mogelijk. Ik dring aan of Hilde Crevits dan niet wil reageren. Zij is viceminister-president. Als haar partijgenoot Wouter Beke het niet wil doen, dan misschien zij wel. In de Wetstraat staat Crevits bekend als iemand die moeilijke boodschappen rustig en helder kan brengen. Maar neen, dat blijkt niet mogelijk. 

Wat later komt minister-president Jambon naar buiten voor een statement. Een ruim interview blijkt niet mogelijk. Net dan wordt mijn cameraploeg afgewisseld. De nieuwe ploeg komt met verbazing vertellen dat ze net Hilde Crevits en Bart Somers door een venster naar buiten zagen kruipen. Ze werden geholpen door een derde persoon, want het was geen schuifraam of venster tot op de grond. En toen ze de cameraploeg zagen, liepen ze al lachend weg. Mijn cameraploeg kwam net uit de auto en droeg technisch materiaal en kon niet meteen beeld maken. Mijn collega’s begrepen ook niet wat er gebeurde en het ging heel snel.