Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Professor Van Damme waarschuwt: “Verliezen op dit moment gigantisch veel tijd, virus verspreidt zich snel en efficiënt”

Written by on 17 juli 2020

Terwijl Catry nog de verdediging opnam voor het systeem van contactopsporing – volgens Catry werkt dat beter dan in de media wordt afgespiegeld – zei professor Pierre Van Damme ronduit dat het systeem op dit moment niet werkt.

Volgens de professor holt het systeem de realiteit hopeloos achterna en kan het  op geen enkel moment zeggen waar en hoe het coronavirus zich verspreidt.  

Tijd voor een nieuw systeem is er niet, zei hij. Maar wachten tot eind augustus, wanneer het systeem naar verluidt op punt zou staan, is evenmin een optie. “Ik vrees dat we dan in tweede golf zitten met exponentiële gevolgen”, zei Van Damme hierover. In afwachting van meer efficiëntie moet er dus een systeem komen dat wel onmiddellijk resultaat geeft, klonk het. 

“Wij verliezen op dit moment gigantisch veel tijd op de infectie. Dat virus is zich ongelooflijk snel en efficient aan het verspreiden. Het doet net het omgekeerde van wat wij zouden moeten doen”, klonk het kritisch.

Hij illustreerde dat met de meest recente cijfers van de contactopsporing in Vlaanderen. Slechts 57 procent van personen die positief testen op het coronavirus zouden succesvol bereikt worden. Van die groep zou slechts 67 procent contacten doorgeven.