Current track

Title

Artist

Current show

Partyland

17:00 19:00

Current show

Partyland

17:00 19:00


IN KAART: Welke regio’s in Europa zijn rood, oranje en groen? En waar flakkert het coronavirus weer op?

Written by on 17 juli 2020

Buitenlandse Zaken heeft een aantal kleurencodes ontworpen om aan te geven naar welke landen je van ons land nog mag reizen en welke maatregelen er gelden als je terugkeert uit een bepaald land. 

Code rood betekent dat wie terugkeert zich verplicht moet laten testen en in quarantaine moet gaan. Er geldt ook een formeel reisverbod naar de rode zones. Vluchten naar Lissabon gaan wel nog door, maar je mag niet naar een aantal wijken in en om de stad reizen (de volledige lijst vind je hier). Wie daar wel verblijft, moet achteraf in quarantaine en zich laten testen.

Er is ook een code oranje. Naar gebieden met deze code mag je wel nog reizen, maar Buitenlandse Zaken vraagt om je bij terugkomst vrijwillig te laten testen en in quarantaine te gaan. Alle andere zones krijgen code groen. Daarbij zijn geen speciale maatregelen nodig.