Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


PS-voorzitter Magnette wil dan toch aan tafel met N-VA: de angst voor de oppositie is groot 

Written by on 15 juli 2020

Een interview vorige week met SP.A-politica Hannelore Goeman, fractieleidster in het Vlaams Parlement, heeft mogelijk mee een rol gespeeld. Op de Franstalige zender BEL RTL zei ze onomwonden dat haar partij niet getrouwd is met de PS. “Als we de gevraagde sociale maatregelen krijgen, kunnen we regeren zonder de PS”, klonk het.

“De dreiging met de zogenoemde Arizona-coalitie (de liberalen, de christendemocraten, N-VA en SP.A) zonder de PS was dus het breekijzer”, aldus politiek journalist Vansevenant. “We horen ook dat SP.A-voorzitter Conner Rousseau is blijven duwen bij Paul Magnette om toch in de regering te stappen. Dan zit hij als linkse partij comfortabeler en bovendien is het een stabielere regering met een ruime meerderheid.”