Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Nu mondmaskers verplicht zijn in winkels, musea en zalen: hoe draagt u ze correct?

Written by on 11 juli 2020

Wanneer u uw zelfgemaakte maskers niet gebruikt, bewaart u ze best zo steriel mogelijk, apart in propere afsluitbare plastic zakjes (type vershoudzakjes bijvoorbeeld). Wanneer u uw mondmasker tussendoor even zou willen afzetten (om te eten bijvoorbeeld) legt u het best met de buitenkant (de “vuile” kant) naar beneden in een grotere persoonlijke afsluitbare plastic doos.  U neemt het daarna alleen vast bij de linten of elastieken wanneer u het opnieuw wilt aandoen. 

Zoals bovenaan in dit artikel al meegegeven werd, moet u uw zelfgemaakt masker ook minstens 1 keer per dag steriliseren door het te wassen op 90° of 5 minuten lang in een pot met kokend water te steken. “In de microgolfoven steken is geen veilige optie omdat de maskers daar snel in brand kunnen vliegen”, benadrukt Koen Wauters. Stop uw masker zeker nooit in de diepvries of frigo. De koude doodt het virus niet en het masker riskeert uw voeding te besmetten.