Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Als Coca-Cola afhaakt: hoe adverteerders Facebook onder druk zetten om haatpraat te bestrijden

Written by on 11 juli 2020

Zuckerberg kan niet vermijden dat er rond zijn bedrijf een negatieve perceptie hangt. Als populaire merken als Coca-Cola, Levi’s of Adidas niets te maken willen hebben met jouw platform, dan zit je met een probleem. En dit geldt niet alleen voor Facebook, ook Instagram (eigendom van Facebook, red.) zou wel eens slachtoffer kunnen worden van de boycot. Dit platform wordt door influencers (mensen op sociale media die zich door merken laten betalen om die te promoten, red.) veel gebruikt om bepaalde merken te hypen, maar als die merken afhaken, kan Instagram veel inkomsten mislopen.

De CEO van Facebook beseft goed genoeg dat hij iets moet doen om de adverteerders terug te winnen. In de tweede helft van juni publiceert hij een video (zie hieronder) waarin hij mea culpa slaat. Hij belooft om hate speech sneller te verwijderen van zijn platform en misleidende campagnes op Facebook en Instagram gaan – net zoals bij Twitter – een label krijgen. Facebook voegt de daad bij het woord en verwijdert een week later de accounts van de “Boogaloo”-beweging (extreemrechtse Amerikanen die hun rechten desnoods met wapens willen afdwingen, red.).