Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Mondmaskers verplicht in winkels en plekken waar veel mensen zijn: waar moet u er een dragen en welke boetes riskeert u?

Written by on 10 juli 2020

Na overleg met de experten van de GEES heeft het Overlegcomité nu beslist om dat advies te volgen. Vanaf zaterdag wordt het dragen van een mondmasker verplicht in winkels en andere plekken waar veel volk samen is. Op het openbaar vervoer was het al verplicht.

Wie geen mondmasker draagt, riskeert een boete van 250 euro. Zo blijkt na de publicatie van het Ministerieel Besluit in het Staatsblad.  Wie niet akkoord gaat met de zogenoemde minnelijke schikking van 250 euro of nog eens betrapt wordt, kan tot 4.000 euro boete krijgen en/of een gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden

Handelaren of uitbaters die zelf geen mondmasker dragen, kunnen een boete van 750 euro krijgen.